HOME| PROFILE | ENTRY| PHOTOS | HOMEMADE RECIPES | WEDDING CHECKLIST | GA/SEGMEN | LINKIES

<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7942506562426439793\x26blogName\x3decah+khalili+:\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://ecahkhalili.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://ecahkhalili.blogspot.com/\x26vt\x3d1412738160919635079', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Ecah Khalili
26 Years Old
a Wife . a Mummy . a Daughter

Webmistress
i am the owner, not you.

Welcome to my blog. Owned by Ecah Khalili. This is my special place where i can meditate and share my emotions with. Please remind yourself that this is my blog and i can put anything i want to post. Troublemakers aren't welcome here..
Instagram
11/06/2014 : Jika memerlukan sponser untuk Giveaway boleh bagitau saya k. =)
bold italic underline strong

Followers

Tagboard
keep comments to yourself.



Majalah Hijabista Edisi May 2014

Wedding Day 27/10/2013

Akad Nikah 26/10/2013

Jelita Beta : Nur Raisha Auni

Review From Blogger(s)
thanks for review

iehah farihah | izatisofea | gengentry | Liniey Nor

Credits

Designer: QING
Codings: Nicole
Edited: Ecah Khalili
Graphics & Inspirations: Sipei
Colors: Color Combos




Kedai Backlink,Backlink Percuma
Free Automatic Backlink

top blogs



6 May 2014 @ 12:34
Title: Scan 3D/4D Klinik Sofea Puchong - Cuma 3 minit!!



Jumaat lepas saya pergi ke Klinik Sofea Puchong. Klinik yang banyak sangat blogger review tu. Terpengaruh la jugak nak pergi sebab ramai yang kata berbaloi. Kebetulan dah masuk 27weeks masa tu. Ramai yang cakap dah elok buat 3D/4D waktu tu.

Sampai Klinik Sofea pukul 8 malam. Takde orang sangat pon. Saya orang ke-3. Tak lama pon tunggu. Masuk je doctor tanya due date dan terus suruh baring. Mula - mula dia tunjuk jantina. Saya memang dah tau jantina sebab tiap kali scan or buat detail scan setiap bulan, baby memang angkat kaki tayang gender dia kat mummy. Jadi tak teruja sangat sebab memang dah tau. Cuma kali ni nampak lebih jelas.

Lepas tu doctor scan bahagian muka. Baby tutup muka dengan tangan dan kaki. Doctor suruh saya mengiring ke kiri. Scan lagi tapi baby tetap tak nak tunjuk muka. Memang dari dulu tiap kali scan n detail scan,baby akan tutup muka. Kadang doctor dekat klinik yang saya checkup tiap-tiap bulan tu rajin jugak buat 3D/4D kat muka baby. Memang camtu la perangai dia. Suka tutup muka. 

"Saya buat 2D je. Baby tutup muka. Tak boleh tengok" Terus doctor duduk kat meja, tulis-tulis kat kertas, bagi saya detail tentang baby,dia suruh pergi kat kaunter bayaran, bayar RM50 sebab baby tak nampak muka. Selesaiiiii.. Haa??? Macam tu je?? Saya rasa cuma 3 minit je doctor scan saya. Tak nampak muka terus tak jadi scan. 

Gerammm. Tak sampai 3 minit pon. Adoi. Lagi lama rasanya detail scan yang saya buat setiap bulan dekat Salam Specialist Medical Centre. Doctornya pon baik bagi penerangan panjang lebar sambil bagi tengok perangai baby main-main. SAYA KECEWA!! Bukan banyak sangat orang yang beratur kat luar nak jumpa doctor pon. Klinik pon tutup pukul 10 malam. Tunggu la sekejap. Tak sempat langsung saya nak pujuk baby. Alahai. Kecewa saya dan suami. Cehhh.. Baik saya pergi jumpa sonographer Jezzlyn yang famous tu. Kalau dengan Miss Jezzlyn, dia akan pujuk baby sampai tunjuk muka. Kalau tak nampak juga muka, tak dikenakan bayaran pon! 

Dalam kereta masa nak balik, saya tengok betapa kecewanya suami saya. Dah la balik kerja penat-penat. Penat mencari klinik sampai sesat. Jauh pulak tu mengharung jem. Tak sangka pulak 3 minit je doctor scan. Tak bagi peluang langsung saya nak pujuk baby. 

Kesimpulannya, nak kena jumpa sonographer Jezzlyn yang famous tu jugak kot. Haha. Tak pe la. Tak sampai hajat Abi & Mummy nak skodeng baby. Kalau dekat Salam Specialist Medical Centre, kadang -kadang doctor buat jugak 3D/4D walaupon saya tak minta. Tapi tak dapat la gambar-gambar baby. Cuma dapat tengok je. Saya nak gambar-gambar tu. Nak buat koleksi jadikan kenangan. Ingatkan pergi Klinik Sofea ni dapat la gambar kenangan baby dalam tummy nak letak kat frame. Tapi rupanya hampess.

Saya dan suami tak pernah kisah gender baby. Boy or girl kami terima. Maybe sebab tu dari dulu sampai sekarang tiap kali scan baby sentiasa angkat kaki tayang gender dia kat Abi & Mummy. Tapi kami suami isteri selalu gaduh bila suami cakap mesti comel macam dia. Saya cakap comel macam saya la! Suami cakap mesti mata sepet macam dia. Saya cakap tak! Mata bulat macam saya. Maybe baby dalam tummy pon dah bosan dengar Abi & Mummy gaduh. "Oo..Berebut sangat yer. Tamo tunjuk muka. Padan muka Abi & Mummy. " Hehe


Written by : Ecah Khalili | 18 Comment(s)