HOME| PROFILE | ENTRY| PHOTOS | HOMEMADE RECIPES | WEDDING CHECKLIST | GA/SEGMEN | LINKIES

<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7942506562426439793\x26blogName\x3decah+khalili+:\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://ecahkhalili.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://ecahkhalili.blogspot.com/\x26vt\x3d1412738160919635079', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Ecah Khalili
26 Years Old
a Wife . a Mummy . a Daughter

Webmistress
i am the owner, not you.

Welcome to my blog. Owned by Ecah Khalili. This is my special place where i can meditate and share my emotions with. Please remind yourself that this is my blog and i can put anything i want to post. Troublemakers aren't welcome here..
Instagram
11/06/2014 : Jika memerlukan sponser untuk Giveaway boleh bagitau saya k. =)
bold italic underline strong

Followers

Tagboard
keep comments to yourself.



Majalah Hijabista Edisi May 2014

Wedding Day 27/10/2013

Akad Nikah 26/10/2013

Jelita Beta : Nur Raisha Auni

Review From Blogger(s)
thanks for review

iehah farihah | izatisofea | gengentry | Liniey Nor

Credits

Designer: QING
Codings: Nicole
Edited: Ecah Khalili
Graphics & Inspirations: Sipei
Colors: Color Combos




Kedai Backlink,Backlink Percuma
Free Automatic Backlink

top blogs



9 Oct 2014 @ 10:32
Title: Stew Ayam Simple



Resepi ni sebenarnya Ecah ambik dari blog ISMAHASMI. Sebelum ni masak stew pon tak pernah ok!! Hehe. Selalunya makan kat luar je or kakak Ecah masak. First time nak buat ni, Ecah tunggu suami balik kerja dulu. Suruh dia melayan anak dara sementara mummy nak masak. First time masak stew kottttt. Takut ambik masa lama.


Taraaaa. Hehe. Berjaya akhirnya. Suami sambil main ngan anak dara dia sambil tanya "Sedap ke mummy awak masak stew?" Ok fine!! Sekali makan tak pandang orang belakang!


Ni resepi stew paling simple. Tapi yang simple tu la syokkk. Main campak-campak je ko.. Semua bahan asas ada kat rumah dah. Ayam, carrot, tomato, Ecah letak ubi kentang walaupun resepi asal tak letak. Lepas tu potong bawang putih, bawang merah, halia, cili besar. Cili besar tu Ecah gantikan dengan cili hijau. Sebabnya suruh suami pergi kedai beli cili besar dia kata TAK ADO! Daun sup n daun bawang pun tak ada jugak katanya. Haaa. Pakai je la mana yang ada. Resepi asal kena letak daun sup n daun bawang yer puan-puan.


Apa ni? Tepung jagung + lada hitam + air. Campurkan je sekali.

Panas minyak sikit dalam kuali. Campak bawang putih, bawang merah, halia n cili besar tu. Tunggu garing sikit campak je terus ayam. Kacau sampai ayam garing sikit. Lepas tu campak pulak tomato, carrot n ubi kentang. Yang ni kena kacau pelan sikit untuk elakkan tomato hancur. Bila carrot n ubi kentang dah lembut, siram dengan air yang dah campur dengan tepung jagung n lada hitam tu. Tunggu sampai mendidih n ayam betul-betul masak. Masukkan daun sup n daun bawang. (Ecah tak letak).

Nampak tak? Semua main campak-campak je kan? Sejak ada anak dara ni sibuk sangat kat rumah. Kalau boleh nak masak sesimple yang boleh asalkan sedap. Senang je kan? Meh ler cuba.


Written by : Ecah Khalili | 16 Comment(s)