HOME| PROFILE | ENTRY| PHOTOS | HOMEMADE RECIPES | WEDDING CHECKLIST | GA/SEGMEN | LINKIES

<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7942506562426439793\x26blogName\x3decah+khalili+:\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://ecahkhalili.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://ecahkhalili.blogspot.com/\x26vt\x3d1412738160919635079', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Ecah Khalili
26 Years Old
a Wife . a Mummy . a Daughter

Webmistress
i am the owner, not you.

Welcome to my blog. Owned by Ecah Khalili. This is my special place where i can meditate and share my emotions with. Please remind yourself that this is my blog and i can put anything i want to post. Troublemakers aren't welcome here..
Instagram
11/06/2014 : Jika memerlukan sponser untuk Giveaway boleh bagitau saya k. =)
bold italic underline strong

Followers

Tagboard
keep comments to yourself.



Majalah Hijabista Edisi May 2014

Wedding Day 27/10/2013

Akad Nikah 26/10/2013

Jelita Beta : Nur Raisha Auni

Review From Blogger(s)
thanks for review

iehah farihah | izatisofea | gengentry | Liniey Nor

Credits

Designer: QING
Codings: Nicole
Edited: Ecah Khalili
Graphics & Inspirations: Sipei
Colors: Color Combos




Kedai Backlink,Backlink Percuma
Free Automatic Backlink

top blogs



20 Jun 2014 @ 10:36
Title: Update Barang Keperluan Baby dan Mummy



Masa up entry Checklist Barang Keperluan Baby dan Mummy, banyak lagi barang yang tak cukup. Masa makin suntuk. Ahad lepas sempat la sambar lagi sikit barang untuk baby dan mummy. Tapi tu pon ada lagi yang tak dibeli. Harap semuanya selesai sebelum bersalin nanti.


Ni yang sempat sambar ahad lepas :

Baby
* Pet Pet saiz S - Sebelum ni dah beli Pet Pet saiz Newborn. Saje tambah lagi tapi beli saiz S pulak.
* Nappy Liner - OKBaby. Ada 100pcs. Memang dah cadang nak beli dari awal lagi. Banyak review dari blogger kata yang baby kuat PO PO masa awal lahir. So boleh guna nappy liner untuk alas pada diapers nanti.
* Pureen Liquid Cleanser - Yang ni pon dah beli dah sebenarnya. Tapi terbeli yang refill pack. Beli yang botol senang nak isi semula nanti.
* Anakku Travel Pack - Untuk bawa ke hospital nanti. Susah bawak botol,mandian, losyen yang besar-besar ke hospital. Bawak yang kecik comei ni je senang.
* Ketip Kuku - OKBaby.
* Nasal Aspirator - OKBaby. Yang ni pon penting untuk anak selesema nanti.
* Sikat / Berus Rambut - Disney.
* Bakul untuk barang grooming. Terbeli yang kecik pulak. Macam tak muat je.

Mummy
* Stokin - 1 pack tu ada 3 helai. beli yang tebal dan panjang. Mak pesan suruh beli camtu.
* Kain batik - Sambar 2 helai je. MIL pon ada bagi sehelai. Jadi 3 helai. Nanti pantang rumah mak rembat kain batik mak je la. Hehe.

Nampak macam sikit sangat beli. Tapi semuanya RM120++. Dua tiga kali kira balik. Alahai..


Malam tu jugak pergi ambik Set Bersalin Tanamera. Entry di sini --> Klik . Alhamdulillah. Tercapai hajat nak beli. RM335 + free VCO sebotol lagi.



Dua gambar kat atas ni pemberian kakak Ecah. Baby bath tub dengan nursing pillow, baju bajan, receiving blanket, hooded blanket, dan napkin. Napkin tu banyak kakak Ecah tak guna sebab terbeli banyak masa dia bersalin dulu. Last-last tak guna pulak. Jadi tak payah beli lagi. Receiving blanket Ecah beli pon banyak. Nanti bedung pakai tu je. Napkin ni cuma untuk standby waktu terdesak je.



Balik dari checkup semalam check peti surat ada bungkusan. Alhamdulillah. Free sample dari Huggies. Tak banyak pon. 2 keping saiz newborn dan 2 keping saiz S. Ok la tu. Boleh try nanti kat baby sesuai ke tak dengan kulit. Sebab sekarang ni Ecah cuma beli Pet Pet je. Free Sample Breast Pad dari MAM tu dah lama dapat. Ada 2 pieces. Sebelum ni dah beli jenama Autumnz. Disposable dengan washable. Boleh tambah stock breast pad yang dah sedia ada.

Alhamdulillah. 80% barang dah siap. Balik rumah terus update Checklist Barang Keperluan Baby dan Mummy. Dah tak banyak dah barang nak beli. Semalam masa checkup doctor cakap kepala baby dah turun ke bawah. Alahai.. Boleh lagi ke mummy nak pergi shopping hujung bulan ni settlekan barang yang tak beli lagi ni. Hehe


Written by : Ecah Khalili | 14 Comment(s)