HOME| PROFILE | ENTRY| PHOTOS | HOMEMADE RECIPES | WEDDING CHECKLIST | GA/SEGMEN | LINKIES

<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7942506562426439793\x26blogName\x3decah+khalili+:\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://ecahkhalili.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://ecahkhalili.blogspot.com/\x26vt\x3d1412738160919635079', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Ecah Khalili
26 Years Old
a Wife . a Mummy . a Daughter

Webmistress
i am the owner, not you.

Welcome to my blog. Owned by Ecah Khalili. This is my special place where i can meditate and share my emotions with. Please remind yourself that this is my blog and i can put anything i want to post. Troublemakers aren't welcome here..
Instagram
11/06/2014 : Jika memerlukan sponser untuk Giveaway boleh bagitau saya k. =)
bold italic underline strong

Followers

Tagboard
keep comments to yourself.



Majalah Hijabista Edisi May 2014

Wedding Day 27/10/2013

Akad Nikah 26/10/2013

Jelita Beta : Nur Raisha Auni

Review From Blogger(s)
thanks for review

iehah farihah | izatisofea | gengentry | Liniey Nor

Credits

Designer: QING
Codings: Nicole
Edited: Ecah Khalili
Graphics & Inspirations: Sipei
Colors: Color Combos




Kedai Backlink,Backlink Percuma
Free Automatic Backlink

top blogs



10 Jun 2014 @ 11:45
Title: Persediaan Untuk Bakal Baby : Buds - BEO Nappy Time Change Cream



sumber : One Baby World
Memang dari dulu ecah memang cukup berkenan dengan produk dari Buds ni. Produk ni tak macam produk biasa di pasaran. Sebab ianya produk 100% organik diformulasikan khusus untuk bayi. Kulit bayi kan sensitif dan lembut. Jadi sebagai bakal mummy ni ecah agak risau dan berhati-hati memilih barang-barang kelengkapan bayi. Sebab tak ada pengalaman lagi ler katakan. So semestinya nak yang terbaik kan. Lagipun memang banyak positif feedback tentang produk Buds ni. Harganya pon affordable jugak.

Dekat setiap produk Buds ni ada cop EcoCert. Apa tu EcoCert? Ok ni hasil dari ecah menggoogle tentang EcoCert ni : 

ECOCERT was founded in France in 1991 and conducts inspections in over 80 countries, making it one of the largest organic certification organizations in the world. The company inspects about 70% of the organic food industry in France and about 30% worldwide.
We chose ECOCERT because they were one of the first to recognise the need for specific organic standard for the personal care sector. Their standard requirements are demanding and offer transparency and traceability from the farm to the finished product and even cover what we say on the label. 

Dalam erti kata lain, Buds ni dah dapat certificate yang mengesahkan produk diorang ni memang diperbuat dari bahan-bahan organik. No synthetic ingredients and preservatives.

Produk Buds ni tak terdapat dekat kat pasaraya biasa tau. So jangan gatal-gatal nak pergi cari. Sesetengah kedai barangan bayi dan farmasi je ada jual. Dan lagi satu, kalau bayi korang terkena eczema, boleh la cuba produk ni sebab ianya memang ada produk khas bagi bayi yang mempunyai eczema.

Semalam ecah beli benda ni. Tapi tak sempat nak ambik gambar. Curi gambar atas tu dari One Baby World punya website je. Hehe. Memang beli pon kat situ. OBW ni sederet jer dengan ofis ecah. So tak payah nak beli secara online. 7 8 langkah dari pintu ofis dah sampai. Ecah cuma beli Nappy Time Change Cream je dulu. Untuk sapu masa nak pakaikan baby diapers nanti. Untuk elakkan dari terkena ruam lampin. Risau takut baby naik rashes. Harganya RM37.91.

Banyak lagi produk dari Buds ni. Mandian, losyen, macam-macam lagi. Boleh tengok dekat website Buds, dia ada bagi detail nama dan alamat tempat yang ada jual produk ni. 


Written by : Ecah Khalili | 4 Comment(s)