HOME| PROFILE | ENTRY| PHOTOS | HOMEMADE RECIPES | WEDDING CHECKLIST | GA/SEGMEN | LINKIES

<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7942506562426439793\x26blogName\x3decah+khalili+:\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://ecahkhalili.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://ecahkhalili.blogspot.com/\x26vt\x3d1412738160919635079', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Ecah Khalili
26 Years Old
a Wife . a Mummy . a Daughter

Webmistress
i am the owner, not you.

Welcome to my blog. Owned by Ecah Khalili. This is my special place where i can meditate and share my emotions with. Please remind yourself that this is my blog and i can put anything i want to post. Troublemakers aren't welcome here..
Instagram
11/06/2014 : Jika memerlukan sponser untuk Giveaway boleh bagitau saya k. =)
bold italic underline strong

Followers

Tagboard
keep comments to yourself.



Majalah Hijabista Edisi May 2014

Wedding Day 27/10/2013

Akad Nikah 26/10/2013

Jelita Beta : Nur Raisha Auni

Review From Blogger(s)
thanks for review

iehah farihah | izatisofea | gengentry | Liniey Nor

Credits

Designer: QING
Codings: Nicole
Edited: Ecah Khalili
Graphics & Inspirations: Sipei
Colors: Color Combos




Kedai Backlink,Backlink Percuma
Free Automatic Backlink

top blogs



20 Aug 2014 @ 22:45
Title: Alhamdulillah..Selamat Melihat Dunia Puteri Sulungku..



Dah jadi mummy ni kelam kabut nak up entry. Ni pon curi-curi masa cik puteri tengah nyenyak tido. Huwooo.. Penat jugak rupanya jadi mummy ni. Tengah makan nasi tetiba anak dara tu merengek, terus berlari tinggal nasi. Huwaaa.. Makin kurus mummy sekarang. Tapi kurus + bahagia. Tak kesah la kan. Heheh.. Setiap masa rasa nak membelek je anak dara tu. Cium-cium banyak kali. Tak puas rasa ok!!hehe


Hari pertama di dunia. Selamat datang puteriku. 42 minggu mummy n abi tunggu awak. Dari induce ke czer dan akhirnyaa.. Alhamdulillah. Ni rambut lepas kena potong. Nurse potong sebab panjang sangat sampai tutup mata. Hehe. Patut la mummy gatal-gatal je dalam perut dulu. Rambut awak panjang sangat erk. Hehe.. Nampak garisan kat tepi pipi tu? Risau mulanya Ecah tengok. Tu kesan penggunaan forcep masa nak tarik dia keluar. Esoknya hilang terus garisan tu. Lega rasa. Ni gambar dari luar dinding cermin bilik baby. En.suami yang ambik n tunjuk kat Ecah. Ecah tak dapat keluar dari bilik masa ni sebab kesan bius belum habis. Dapat tengok gambar pon jadi la.

Nama : Nur Raisha Auni Binti Muhammad Rezuwan
Tarikh : 5 / 8 / 2014
Masa : 11.56 am
Tempat : Salam Medical Centre Shah Alam
Berat : 2.9 kg
Tinggi : 47 cm


Lepas maghrib baru dapat tengok Auni. Tu pon dapat tengok je. Tak dapat dukung. Separuh badan kebas lagi.


Hari ke-3 Ecah kat hospital bersamaan hari ke-2 anakku melihat dunia. Pagi - pagi lagi en.suami pergi ambik Auni bawak masuk bilik teman Ecah. En.suami nak pergi tanam uri. Tinggal la kami dua beranak dalam bilik.


Hari ke-9. Kat kampung dah. Dah mula bukak mata besar sikit. Gerammm.. Tak cukur lagi rambut. Tunggu kuning/jaundis habis nanti baru kite botak yer sayang.


Hari ke-15. Dah mula tak nak dibedung. Menangis tak henti-henti bila kena bedung. Tapi bila dah betul-betul lena Ecah bedungkan jugak.


Hehe.. Gelap sikit ikut kulit mummy.


Ok. Sijil lahir dah settle. Mykid sebulan baru siap. Maka dengan rasminya anak dara mummy nama Nur Raisha Auni.

Dulu Ecah selalu cakap, "mummy n abi tunggu awak kat labour room yer sayang.." Tapi rupanya Auni tak nak jumpa mummy n abi kat labour room. Dia nak jumpa kat bilik bedah rupanya. Hehe.. Dalam tak sedar dah ada Auni depan mata. Kadang rasa macam tak percaya bila tenung Auni lama-lama. Membesar dengan sihat yer anakku. Mummy n abi cinta awak sangat-sangat.


Written by : Ecah Khalili | 32 Comment(s)