HOME| PROFILE | ENTRY| PHOTOS | HOMEMADE RECIPES | WEDDING CHECKLIST | GA/SEGMEN | LINKIES

<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7942506562426439793\x26blogName\x3decah+khalili+:\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://ecahkhalili.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://ecahkhalili.blogspot.com/\x26vt\x3d1412738160919635079', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Ecah Khalili
26 Years Old
a Wife . a Mummy . a Daughter

Webmistress
i am the owner, not you.

Welcome to my blog. Owned by Ecah Khalili. This is my special place where i can meditate and share my emotions with. Please remind yourself that this is my blog and i can put anything i want to post. Troublemakers aren't welcome here..
Instagram
11/06/2014 : Jika memerlukan sponser untuk Giveaway boleh bagitau saya k. =)
bold italic underline strong

Followers

Tagboard
keep comments to yourself.



Majalah Hijabista Edisi May 2014

Wedding Day 27/10/2013

Akad Nikah 26/10/2013

Jelita Beta : Nur Raisha Auni

Review From Blogger(s)
thanks for review

iehah farihah | izatisofea | gengentry | Liniey Nor

Credits

Designer: QING
Codings: Nicole
Edited: Ecah Khalili
Graphics & Inspirations: Sipei
Colors: Color Combos




Kedai Backlink,Backlink Percuma
Free Automatic Backlink

top blogs



4 Jul 2014 @ 10:07
Title: Menu Berbuka Puasa Hari Ke-5




Semalam memang dah set dalam kepala, nak masak macaroni. Tapi tekak suami tak boleh kalau tak makan nasi sehari. Ayoooo. Tak kan la nak masak banyak menu hari ni. Kalau Cik Esah ni larat, bukan kata 2 3 menu, 10 menu pon mampu tauuuu. Hah! Dah sarat macam ni nak berdiri masak lama-lama pon tak mampu. Mau makin membengkak kaki den!

Last-last Ecah masak untuk diri sendiri je. Untuk suami???Haaaa. Ku paksa dia pergi beli nasi lauk dekat bazar je. Wakakaka. kejam!! Nasib baik la suami paham. 

Maaf yer suamiku. Dah nak bersalin ni terbuat perangai kejam pulak. Redha tau. Doakan saya senang bersalin yer. Hehe

Sebenarnya Ecah masak simple-simple je. Nama pon tak larat nak berdiri lama-lama. Semua guna yang dah sedia ada. Tinggal masuk dalam kuali dan panaskan. Jadi ler. Asalkan lepas tekak sendiri nak makan. Kehkehkeh.


Macaroni ni Ecah guna sos Prego Cheese n Herbs je. Tumis bawang putih, masuk udang, susu cair, blackpaper, macaroni. Kacau sampai kering. Siap!! Haaa.. tu je. Cara masak secepatnya. Dan juga cara masak orang malas! 


Yang ni lagi la cara orang malas. Ecah goreng Ayamas Crispy Fried Chicken tu je. Lepas tu buat blackpaper sos. ( Resepi blackpaper sos boleh tengok sini  Resepi ). Siap sos blackpaper, curah atas ayam yang dah goreng tadi. Siap!


Yang ni lagi la tak berapa nak gigih cara masaknya. Ecah basuh bersih-bersih kentang ni dengan kulit-kulitnya sekali. Lepas tu rebus separuh masak. Angkat lepas tu tos, potong kecik-kecik. Gaulkan je dengan tepung goreng ayam segera tu. Tepung tu dah ada rasa pedas n masin. Lepas tu gorengggg. Angkat n tuang sos cili. Mayonis lupa nak beli. Pakai sos cili je la. Siappp!! 

Selamat Menjalani Ibadah Puasa


Written by : Ecah Khalili | 22 Comment(s)