HOME| PROFILE | ENTRY| PHOTOS | HOMEMADE RECIPES | WEDDING CHECKLIST | GA/SEGMEN | LINKIES

<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7942506562426439793\x26blogName\x3decah+khalili+:\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://ecahkhalili.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://ecahkhalili.blogspot.com/\x26vt\x3d1412738160919635079', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Ecah Khalili
26 Years Old
a Wife . a Mummy . a Daughter

Webmistress
i am the owner, not you.

Welcome to my blog. Owned by Ecah Khalili. This is my special place where i can meditate and share my emotions with. Please remind yourself that this is my blog and i can put anything i want to post. Troublemakers aren't welcome here..
Instagram
11/06/2014 : Jika memerlukan sponser untuk Giveaway boleh bagitau saya k. =)
bold italic underline strong

Followers

Tagboard
keep comments to yourself.



Majalah Hijabista Edisi May 2014

Wedding Day 27/10/2013

Akad Nikah 26/10/2013

Jelita Beta : Nur Raisha Auni

Review From Blogger(s)
thanks for review

iehah farihah | izatisofea | gengentry | Liniey Nor

Credits

Designer: QING
Codings: Nicole
Edited: Ecah Khalili
Graphics & Inspirations: Sipei
Colors: Color Combos




Kedai Backlink,Backlink Percuma
Free Automatic Backlink

top blogs



8 Jul 2014 @ 10:46
Title: Akhirnya..Set Berpantang Shaklee Jadi Pilihan + Genap 37Weeks



Entri ni tak berbayar yer. Saya tak jual produk Shaklee. Cuma berkongsi apa yang saya tau.


Alhamdulillah. Akhirnya tercapai jugak nak beli set berpantang Shaklee ni. Shaklee ni Ecah guna untuk dalaman. Untuk luaran Ecah guna set bersalin Tanamera. Ecah penah cerita dulu. Entri kat sini (Akhirnya.. Set Bersalin Tanamera Jadi Pilihan). 

Kenapa Ecah gunakan dua set bersalin?

Sebab seboleh-bolehnya Ecah tak nak set bersalin yang berasaskan jamu. Kebanyakan set bersalin sekarang memang untuk kegunaan luaran dan dalaman sekaligus tapi berasaskan jamu. Pertama kali nak jadi mummy ni banyak perkara yang perlu difikirkan. Risau kalau set berasaskan jamu ni akan bagi kesan pada anak menyusu nanti. Banyak review yang kata set bersalin Tanamera ni tak berasaskan jamu tapi untuk kegunaan luaran sahaja. Jadi Ecah pilih set bersalin Tanamera untuk luaran dan set Shaklee untuk dalaman. Settle!! 

Harga untuk set Shaklee ni RM395. Ecah tak tau la kalau orang lain jual lebih murah atau lebih mahal dari ni. Tapi ni harga yang Ecah beli dari kawan kakak Ecah. Haa..Lagi satu sebab Ecah beli set Shaklee ni, Ecah azam nak fully breastfeed baby nanti sampai umur 2 tahun. Harap-harap tercapai la azam Ecah tu (tolong aminkan). Kakak Ecah guna set Shaklee, Alhamdulillah berjaya dia fully breastfeed anak dia. 

Antara kelebihan berpantang dengan set Shaklee
* Luka bersalin lebih cepat sembuh
* Susu ibu lebih banyak dengan penyusuan yang betul
* Badan kembali langsing
* Paling penting, tak payah makan jamu yang pahit.

Set Shaklee ni sepatutnya ada Alfafa. Tapi Ecah tak ambik dulu. Sebab apa ramai yang kata Alfafa panas. Seeloknya ambil selepas pantang atau 2 3 bulan lepas bersalin. Alhamdulillah. Banyak jugak barang yang dah beli walaupon beli sikit-sikit. Dah boleh nak update Checklist Barang Keperluan Baby dan Mummy lepas ni.

Dah 37 minggu Ecah bawa satu lagi nyawa dalam rahim ni. Tinggal beberapa hari je lagi nak bersalin dah. Last weeks doctor cakap "Siap sedia. Tunggu masa je lagi ni. Kepala baby dah turun ke bawah. Mungkin tak sampai due date". Bila doctor cakap macam tu, seronok tu confirm la tak terkata kan. Tapi dalam masa yang sama, jantung rasa berdebar-debar.
Macam mana rasanya sakitnya nanti. Bersedia ke nak jadi mummy? Dup Dap Dup Dap
Macam-macam perasaan ada. Jadi sekarang ni Ecah nak mintak maaf kalau ada salah silap, komen dari Ecah yang buatkan ada yang terkecil hati, atau ada yang tak suka n rasa marah dengan Ecah. Doakan Ecah semoga dipermudahkan bersalin nanti ye. Ecah harap doa dari semua memudahkan lagi urusan Ecah yang dah tak berapa hari lagi ni. Amin.


Written by : Ecah Khalili | 16 Comment(s)